Opposisjonsleder og tidligere statsminister Hama Amadou, som har måttet drive valgkamp fra fengsel der han har sittet siden november, mistenkt for å ha vært med i en liga som drev med babyhandel, får 15 prosent av stemmene.

Seyni Oumari, som endte på andreplass i forrige presidentvalg i 2011, ligger an til å få 10 prosent av stemmene, viser det foreløpige resultatet som er basert på tall fra 170 av landets 308 kommuner.

Hvis tallene fra landets valgmyndigheter forblir uendret når alle stemmene er opptelt, har Issoufou sikret seg en ny periode som president. I henhold til landets valglov må man ha minst 50 prosent av stemmene for å gå seirende ut av første valgomgang. Hvis ingen av kandidatene får mer enn 50 prosent, blir det en ny valgomgang mellom de to ledende kandidatene.

Med jihadistgrupper som herjer i nabolandene Mali, Libya og Nigeria har sikkerheten blitt skjerpet i hele Niger, som trass i rike forekomster av uran, gull, olje og kull er regnet som et av verdens fattigste. Sør i Niger har myndighetene erklært unntakstilstand etter en serie angrep fra den nigerianske islamistgruppen Boko Haram. (©NTB)