Det er ikke meldt om skadde eller savnede i forbindelse med lekkasjen.

– Situasjonen er i bedring og vi forventer at området blir klarert i løpet av formiddagen fredag. Ulykken skal rutinemessig etterforskes av Haugesund politistasjon, skriver politiet i et pressemelding klokka 3.30. En drøy time tidligere kunne Statoil konstatere at alle ansatte var i sikkerhet og at trykket fra gasslekkasjen var på vei ned.

– Trykket fra er på vei ned, og det jobbes nå videre med å få trykkavlastet anlegget. Det vil kunne være synlige flammer på anlegget som kommer fra en kontrollert avbrenning i tre prosessfakler, sa pressetalsmann Knut Rostad i Statoil til NTB.

Evakuerte ansatte

Politi, brannvesen og AMK fikk melding om hendelsen klokka 22.25 torsdag kveld, og det ble umiddelbart satt i gang evakuering.

– Alle inne på anlegget ble evakuert, bortsett fra personer inne på kontrollrom og i driftsbygning. Det ble vurdert å evakuere beboere på vestsiden av anlegget og å stenge E39 ved Bokn bru, men en fant etter hvert ut at dette ikke var nødvendig, skriver politiet i en pressemelding.

Flytårnet ved Haugesund lufthavn ble forsøkt varslet med tanke på siste fly fra Oslo. I tillegg ble Stavanger lufthavn i Sola varslet og bedt om å styre flytrafikk utenfor området.

Statpipe-anlegget

Ifølge Statoil er det 25 ansatte igjen på anlegget som arbeider med å håndtere hendelsen.

Lekkasjen oppsto i det såkalte Statpipe-anlegget, i et område hvor gassen kommer inn til prosessering. Det er metangass som har lekket ut, en gass som ikke karakteriseres som giftig, men som er brannfarlig.

– Enhver gasslekkasje er naturligvis alvorlig. Det viktigste for oss har vært å få våre ansatte i sikkerhet og raskt få i gang trykkavlastningen, sier Rostad.