– Dette blir en spennende utvidelse av festivalen som vi er glade for å få til, sier festivalsjef Anita Svingen. – Dette blir en spennende utvidelse av festivalen som vi er glade for å få til, sier festivalsjef Anita Svingen. Foto: Kortfilmfestivalen

Kortfilmfestivalen reiser ut

Kortfilmfestivalen kommer til en kino nær deg.

Kortfilmfestivalen har sitt hjem og sin base i Grimstad, men i år blir det visninger også andre steder. Kinoer og cinematek landet over skal nemlig vise festivalens norske konkurranseprogram. Fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør skal det lages filmfestival-stemning andre uka i juni, fremgår det fra arrangørhold.

«Slik situasjonen er nå, er det vanskelig å invitere så mange kortfilmentusiaster til Grimstad som vi skulle ønske. Derfor blir årets fysiske utgave hovedsakelig for norske filmskapere. Til gjengjeld bringer vi programmet vårt ut til publikum på helt nye måter», heter det i pressemeldingen.

Kortfilmfestivalen har inngått samarbeid med ni visningssteder over hele landet, som skal vise det nyeste innen norsk kortfilm og musikkvideo til lokalt publikum. Med på visningsmoroa er Aurora kino i Kirkenes, Cinemateket i Tromsø, Cinemateket i Bergen, Volda Filmteater, KinoKino og Kunstsal Sandnes, Lillehammer Kino, Vega Scene i Oslo, Barbosa Films bakgård i Oslo, Cinemateket i Kristiansand – og Grimstad Kulturhus.

I tillegg kan publikum også se festivalprogrammet digitalt i til sammen ti dager.

– Dette blir en spennende utvidelse av festivalen som vi er glade for å få til. For publikum betyr det flere lokale visningsarenaer hvor de vil kunne samles, se filmer, diskutere og skape felles festivalopplevelser. Det er ekstra viktig å få til i disse tider, sier festivalleder Anita Svingen.