Den 24 år gamle kameramannen Fadel Shana fra nyhetsbyrået Reuters ble drept da han filmet en israelsk stridsvogn på Gazastripen onsdag. De siste opptakene fra kameraet hans viser en stridsvogn som skyter i hans retning. Deretter blir det svart.Granaten som ble skutt inneholdt store mengder skarpe metallpiler. Fem andre sivile palestinere ble drept i den samme skytingen, to av dem tenåringer som døde på sykehus søndag.

Den israelske hæren lover nå å granske episoden, sier en talsmann for hæren til Reuters. Granskingen skal gjennomføres av generaladvokaten for hæren.

Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW), som har gjort sine egne undersøkelser, mener stridsvognen skjøt med overlegg, eller i beste fall uaktsomt, mot kameramannen.

Ifølge vitneutsagn og Shanas egne bilder var det ikke militær aktivitet fra væpnede palestinere i området. Kameramannen og hans lydmann hadde splintvester der det sto «Press» med store, hvite bokstaver. Bilen deres var også tydelig merket.

— De israelske soldatene sjekket ikke om det var et militært mål før de skjøt, og det er ting som tyder på at de med overlegg skjøt mot journalistene, sier Joe Stork, leder for HRWs Midtøsten-kontor. (©NTB)