I jegermiljøene i Østerdalen har mange reagert sterkt på at omfattende bruk av telefonavlytting ble tatt i bruk for å avdekke ulovlig ulvejakt. Økokrim har i mange år hatt mistanke om jakt på ulv i fredningssonen øst for Glomma, men det var først da de tok i bruk kommunikasjonskontroll de fikk et inntrykk av hvordan slik jakt foregikk.

Statsadvokat Tarjei Istad mener innholdet i mange av samtalene før, under og etter det han mener var slik ulovlig jakt 15. februar i fjor, er klare beviser.

— Det er blitt sagt at dette er fleip og sjargong i jegermiljøet. Er det egentlig holdepunkter her, samlet sett eller hver for seg, for at dette fleip eller skryt? Etter hva påtalemyndigheten mener, er det ikke det, sa Istad da han startet sin avsluttende prosedyre mandag formiddag.

De seks jegerne på tiltalebenken har alle nektet straffskyld for å ha drevet ulvejakt. De er alle tiltalt for brudd på reglene om forsøk på å jakte på en fredet art i fredningssonen. En av dem er også tiltalt for å skutt en ulv, men han hevder han trodde dyret var en rev. (©NTB)