Flere migranter ankommer Makedonias grense

Gevgelija (NTB-Reuters-AFP): Stadig flere migranter ankommer grensen mellom Hellas og Makedonia til fots. Flere tusen flyktninger tilbrakte en kald, våt natt utendørs.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Makedonsk politi og soldater bevokter grensa og lar utvalgte grupper passere i puljer. De fleste av de flere tusen som fortsatt venter på gresk side av grensen, er syriske flyktninger, skriver nyhetsbyrået Reuters.

— Hjelp oss! ropte flere av dem til de tungt utrustede politifolkene som har holdt vakt bak piggtråden siden Makedonia erklærte unntakstilstand og forseglet grensen torsdag.

Rundt 600 fikk slippe over grensen natt til lørdag. De presset seg inn i 5-toget på jernbanestasjonen i grensebyen Gevgelija. Den fire timer lange ferden nordover går til Serbia, det siste stoppet på veien til Ungarn og Europas grenseløse Schengen-område.

Natt til lørdag samlet familier seg rundt åpne bål på de regnvåte åkrene i området som beskrives som ingenmannsland i nærheten av den greske landsbyen Idomeni. De hadde ikke tilgang til tak over hodet og hadde lite mat og vann, rapporterer Reuters.

— Det regnet, og mange kunne ikke beskytte seg selv. En mor mistet sin datter og ropte på henne hele natten, forteller Samer Moin, en 49 år gammel lege fra Syria. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.