Carl Philip og Sofia er mann og kone

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist valgte svensk design og utradisjonell musikk da de giftet seg lørdag.

Publisert:

Prins Carl Philip måtte ta litt i for å få sin egendesignede ring på Sofia Hellqvist sin finger under vielsen i Slottskyrkan. Foto: TT / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Paret strålte av lykke under vielsen i Slottskyrkan.

– Ja, svarte brud og brudgom klart og tydelig på første spørsmål fra overhoffpredikant og biskop emeritus Lars-Göran Lönnermark.

Etter løftene utvekslet de ringer.Aftonbladetavslørte allerede torsdag at prins Carl Philip selv har stått for designen av gifteringen til Sofia. Den var litt liten, så det ut til, og de nygifte fniste mens de fikk den på.

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist ble viet i Slottskyrkan lørdag. Brudepikene i bakgrunnen. Foto: TT / NTB scanpix

Foran bruden inn i kirken kom de fire brudepikene i hvitt, prinsesse Estelle, Tiara Larsson, Anaïs og Chloé Sommerlath. Bruden, iført kjole fra designeren Ida Sjöstedt, ble ført til alters av sin far, Erik Hellqvist, som så overlot henne til prinsen, som svelget tungt og var tydelig rørt.

Moderne musikk

Kronprinsesse Victoria og begge brudens søstre leste under vielsesseremonien. Programmet for vielsen inkluderte moderne musikk av både Enya og Coldplay. Av sistnevnte gruppe hadde paret valgt hitlåta «Fix you», framført av Salem Al Fakir rett etter at de hadde gitt hverandre sitt ja. På ut av kirken fikk de nygifte med seg en svært oppjazzet versjon av Beethovens 9. symfoni, Joyful joyful.

Vel utenfor kirkerommet kysset de hverandre for første gang som gifte.

Deretter satte de seg i åpen vogn trukket av fire hester for å kjøre kortesje i Stockholm sentrum. Langs den 2,7 kilometer lange ruten hadde flere vært tidlig ute for å få plass i det fine været. Kortesjen tar brudeparet til Logården, der de tas imot av gjestene og så venter middag i festsalen Vita havet og dans i Karl XI:s galleri.

Norske gjester

Den norske kongefamilien er representert ved dronning Sonja, i kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Dronning Sonja ankom bryllupet til prins Carl Philip og Sofia Hellqvist alene lørdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix

Blant de mange kongelige gjestene er også danske dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie, i tillegg til dronning Mathilde av Belgia og dronning Beatrix av Nederland.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon ankommer vielsen mellom prins Carl Philip og Sofia Hellqvist i Slottskyrkan i Stockholm lørdag. Foto: NTB scanpix

Prins Edward og grevinne Sophie har droppet dronning Elisabeths offisielle fødselsdagsfeiring for å representere det britiske kongehuset i Sverige.

Høygravid prinsesse

Høygravide prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill kom til vielsen med en litt urolig prinsesse Leonore. I svenske medier har det vært et populært tema hvorvidt høygravide prinsesse Madeleine kan komme til å føde denne helgen og dermed ta oppmerksomhet fra bryllupsfeiringen til broren. Det skjedde ikke.

I et av intervjuene i forkant av bryllupet uttalte prinsen at han ikke hadde følt kjærlighetens magi før han ble sammen med Sofia Hellqvist. Prinsen har også sagt at han har følt hvordan kjærlighet virkelig kan endre en person, og de to er skjønt enige om at de ble nysgjerrige på hverandre først gang de møttes, og neste gang de traff hverandre, sa det bare «klikk».

– Carl Philip er definitivt den rette for meg. Han er min beste venn på mange måter, sa Sofia før bryllupet.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.