Johannessen arbeider til daglig på Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll kommune i Hordaland. Han fikk bronse i Europa-mesterskapet i Stockholm i mai i fjor og nå kjemper han mot kokker fra 23 andre land om å bli kåret til verdens beste. Med seg på laget har han en assistent, Jimmy Øien, og en coach, Odd Ivar Solvold.

I finalen onsdag har han 5 timer og 32 minutter på seg på å han tilberede en kjøttrett og en fiskerett som forhåpentligvis faller i smak hos kokkene. Men han står ikke fritt til å velge ingrediensene. Det er bestemt at hovedingrediensene er perlehøns og ørret, og til fiskeretten er det begrenset hvilke grønnsaker han får velge blant. Denne retten bestå av minst 50 prosent grønnsaker, og det gis en egen karakter for å framheve disse, ifølge Bocuse d'Or nettsider.

Som vanlig gis det karakter for smak og presentasjon. Om kjøttretten heter det dessuten:

— Kandidater skal uttrykke sin regionale matkultur og vil bli gitt karakter for dette.

Hovedfinalen i Bocuse d'Or har vært arrangert annethvert år siden 1987. Norge har deltatt ti ganger og vunnet fire gull, to sølv og to bronse. (©NTB)