Madeleine McCann var nesten fire år da hun forsvant fra familiens feriebolig i Praia da Luz i Portugal den 3. mai i 2007. Foreldrene var på en tapasbar like ved da hun ble borte. Madeleine McCann var nesten fire år da hun forsvant fra familiens feriebolig i Praia da Luz i Portugal den 3. mai i 2007. Foreldrene var på en tapasbar like ved da hun ble borte. Foto: AP / NTB scanpix

McCann-drapsmistenkt dømt for overgrep mot barn

Mannen tysk påtalemyndighet mistenker for drap på Madeleine McCann, ble i 2017 dømt til fengsel for seksuelle overgrep mot barn.

Onsdag kom nyheten om at en 43 år gammel tysk innsatt er sentral i Scotland Yards etterforskning. Torsdag melder tyske medier at etterforskerne mener at Madeleine McCann er død.

Den 43 år gamle mannen som er mistenkt for drapet, ble i 2017 dømt for seksuelle overgrep mot barn og besittelse av overgrepsbilder av barn i retten i Braunschweig i Nord-Tyskland. Mannen måtte sone en dom på ett år og tre måneder. I dag soner han en dom i Kiel for andre forbrytelser.

Håp for foreldrene

Foreldrene til den britiske jenta, som var tre år da hun forsvant, håper at saken endelig kan bli løst. Talsperson for foreldrene, Clarence Mitchell, sier til BBC at foreldrene er takknemlige for utviklingen.

– De har ikke gitt opp håpet om å finne Madeleine i live, til tross for tiden som har gått. De har aldri gitt opp det håpet, sier Mitchell.

Han understreker at foreldrene samtidig er realistiske og trenger svar for å kunne finne fred.

Den tyske 43-åringen skal ha reist rundt i Portugal i en campingbil, og politiet mener han var i området der treåringen forsvant i det aktuelle tidsrommet.

Gjennombrudd

Etterforskerne ber nå om opplysninger om campingbilen og et annet kjøretøy som tilhørte den mistenkte, en Jaguar. Denne bilen overførte mannen til en annen person dagen etter at McCann forsvant.

– Dette er det største gjennombruddet hittil i søket etter Madeleine, skriver den britiske avisen Daily Telegraph.

Madeleine McCann forsvant fra en leilighet på et portugisisk feriested kvelden 3. mai 2007, mens foreldrene var på en tapasrestaurant i nærheten med venner. En omfattende etterforskning av saken har så langt ikke ført fram, og jenta er aldri blitt funnet.