Tolv drept i masseskyting i Virginia

Tolv personer ble drept og minst fire ble såret da en mann åpnet ild mot arbeidskollegaer i en offentlig bygning i Virginia Beach i USA.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Ifølge politiet var det 40 år gamle Dewayne Craddock som sto bak massakren og som ble drept etter en langvarig skuddveksling med politifolk som kom til.

Craddock, som selv var ansatt i kommunen, benyttet en rifle og en .45-kaliber-pistol med lyddemper og forlengede magasiner da han stormet inn i den kommunale administrasjonsbygningen rett før arbeidsslutt i 16-tiden fredag.

Motivet bak massakren er ikke kjent, men politiet tror Craddock handlet alene.

Døde på vei til sykehus

Politiet meldte først at elleve personer ble drept, men ytterligere ett offer døde på vei til sykehus, opplyste politisjef James Cervera på en pressekonferanse fredag kveld.

Minst fire personer ble såret i skytingen og er innlagt på sykehus, blant dem en politimann som overlevde takket være den skuddsikre vesten sin.

Ifølge Cervera gikk Craddock fra rom til rom og skjøt og drepte vilkårlige personer i alle de tre etasjene i bygningen. Et av ofrene ble funnet skutt og drept i en bil utenfor.

Gjemte seg

Vitner forteller at folk i bygningen gjemte seg under pultene sine, skriver CNN. Flere ansatte gjemte seg også inne på et kontor, hvor de brukte en pult til å holde døren stengt, ifølge avisen Virginian-Pilot.

Siden hendelsen skjedde på slutten av arbeidsdagen var mange på vei hjem fra jobb. Flere hadde allerede dratt hjem da hendelsen skjedde.

– Dette er en av de verste dagene i Virginia Beachs historie, sier borgermester Bobby Dyer på en pressekonferanse og fortsetter:

– De som ble drept var våre venner, medarbeidere, naboer og kolleger.

Nesten daglig

Virginia Beach er den største byen i delstaten Virginia, som ligger på østkysten av USA.

Fredagens skyting var masseskyting nummer 150 i USA i år, som i snitt dermed nesten skjer daglig, viser statistikk fra organisasjonen Gun Violence Archive.

I fjor var det 340 slike masseskytinger, der fire eller flere personer blir skutt eller drept.

5.811 mennesker er drept med skytevåpen i USA i år, mens drøyt 11.000 er såret. USA er det land i verden med flest skytevåpen i privat eie.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. USA
  2. Skyting