Foto: Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix

Dette skjedde natt til torsdag

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 30. januar.

Weinstein anklaget for å kreve trekant

Under onsdagens rettssak forklarte Dawn Dunning at Harvey Weinstein ville ha trekant med henne og assistenten i bytte mot flere filmroller. Dunning ville bli skuespiller og var tilhenger av Weinsteins filmer.

To uker før skal han ha forgrepet seg på kvinnen – og sagt det aldri skulle skje igjen.

170 personer bekreftet døde av Wuhan-virus i Kina

Foto: Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix

Kinesiske helsemyndigheter opplyser at ytterligere 38 personer har omkommet av det nye coronaviruset, noe som bringer antallet døde i Kina opp til 170.

For hele Kina har antallet bekreftet smittede økt med 1.700, og til sammen 7.700 mennesker er nå bekreftet syke.

Israel bombet Gazastripen

Foto: Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB scanpix

Det israelske luftforsvaret bombet onsdag kveld mål inne på Gazastripen som svar på at raketter var blitt avfyrt etter protester mot USAs nye Midtøsten-plan.

Den omstridte planen ble tirsdag lansert av president Donald Trump på en pressekonferanse han holdt sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Mann døde i arbeidsulykke i Snillfjord

En mann i 40-årene omkom i en ulykke i forbindelse med fjellsikring langs Tannvikveien i Snillfjord. Mannen brukte en borerigg da ulykken skjedde. Han er norsk, men ikke hjemmehørende i Trøndelag.

Mannens pårørende og entreprenørfirmaet han jobbet for er orientert, opplyser politiet til NTB. Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 19.27 onsdag kveld.

Tilstanden er kritisk for kvinne funnet i Glomma

Klokken 00.27 meldte politiet at en kvinne i 20-årene er fraktet til Ullevål sykehus, og at tilstanden hennes er kritisk.