Tønsberg: Personer som står Ueland nær, forteller til Dagbladet at hun kom til huset i Sandefjord for første gang på lang tid for å avslutte forholdet til Kaldahl da hun ble drept med knivstikk i brystet.

Politiet vil imidlertid ikke kommentere overfor avisen om dette er et mulig motiv.

På det samme åstedet tok Kaldahl livet av sin far, Gunnar Hermod Kaldahl (79) med økseslag mot hodet.

– Lyn fra klar himmel

Deretter kjørte Kaldahl til Nøtterøy der han tok livet av sin 14 år gamle sønn Kristian Langaas med flere knivstikk i ryggen.

Her forsøkte han også å ta livet av ekskona og guttens mor (39) og hennes nye mann (43).

Ifølge VG skal ekteparet som overlevde det grufulle knivdramaet, ha fortalt i et foreløpig politiavhør fra sykesengen at knivstikkene kom brått og uventet.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Plutselig var alt kaos og knivstikkene kom, skal de ha forklart.

14-åringen klarte å flykte ut av huset, men segnet om i hagen.

Avhørt på nytt

Politiet foretok tirsdag nye avhør av både familie, venner og andre som allerede er avhørt, i håp om en gang å kunne frambringe noe som kan forklare 38 år gamle Geir Kaldahls handlinger lørdag.

– Det fins en stor mulighet for at vi aldri får vite nøyaktig hva som skjedde og hvorfor, sier etterforskningslederen, politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt, til NTB.

Drept fredag?

Naboer til huset i Sandefjord forteller at lyset sto på hele natten gjennom. Dette skal være uvanlig, forteller de til Dagbladet.

Denne opplysningen skal ifølge avisen styrke en teori om at Kaldahls far og samboer kan ha blitt drept allerede fredag.

De to ble funnet på ulike steder i huset, og ifølge VG er det ikke kjent om Kaldahl drepte faren og kjæresten fortløpende, eller om faren allerede var død da Ueland kom fra nattevakt.

Gåtefullt

Hensynsløsheten i utførelsen av de tre drapene, og det at 38-åringen gjennomførte kjøreturen fra Sandefjord via Tønsberg til Andebu uten at det påvirket beslutningen hans om å gjennomføre drapene, har ikke gjort jobben med å finne et motiv enklere for politiet.

Politiinspektør Sakrisvold kan likevel ikke utelukke at drapene ble begått i affekt.

– Å utelukke det ville være å plassere seg inne i gjerningsmannens hode, og jeg vil ikke å bidra til spekulasjoner i den retningen, sier han.

Det er nevnt i flere medier at Kaldahl har hatt en konflikt gående med sin tidligere kone om samværsretten med sin 14 år gamle sønn, og at dette kan ha utløst tragedien.

– Samværsspørsmålet er en av mulighetene, bekreftet Sakrisvold overfor NTB tirsdag.