Netanyahu og Abbas med felles uttalelse

Ramallah (NTB-Reuters): En felles kunngjøring fra israelske og palestinske myndigheter er sjelden kost. Men lørdag kom en uttalelse der begge parter forplikter seg til å arbeide for fred.

Publisert:

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har endelig svart på brevet fra palestinernes president Mahmoud Abbas, men det er uvisst hvordan han forholder seg til palestinernes krav om at byggevirksomheten på Vestbredden må stanse. Foto: Scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over syv år gammel

Uttalelsen ble offentliggjort etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu svarte på et brev som den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sendte ham i forrige måned.

— Israel og de palestinske selvstyremyndighetene har forpliktet seg til å oppnå fred, og partene håper at utvekslingen av brev mellom president Abbas og statsminister Netanyahu vil bidra ytterligere til dette målet, heter det i uttalelsen

I brevet som Abbas sendte i april, ber ha Israel slutte byggingen av bosetninger på den okkuperte Vestbredden. Han anklager også Israel for ikke å vise noe engasjement for fredsprosessen. Lørdag sendte Netanyahu et svar som ble gitt til Abbas via sendebudet Issac Molcho i Ramallah på Vestbredden.

Ifølge Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO) inneholder brevet ingenting som kan bidra til å få fredssamtalene i gang igjen.

— Det israelske budskapet inneholdt ingen klare svar når det gjelder de sentrale sakene som hindrer at forhandlingene kan gjenopptas, sier PLOs generalsekretær Yasser Abed Rabbo. (©NTB)

Publisert: