— Tiden er ikke på vår side, sa energiminister Taner Yildiz natt til onsdag, ifølge Aftenposten.no.

Så mange som 787 arbeidere var i kullgruven da den ble rammet av en eksplosjon, ifølge Yildiz. Det bekreftede antallet døde har steget til 232 og flere hundre er fortsatt innesperret i gruvegangene - to kilometer under jorden.

Onsdag morgen brenner det fortsatt nede i gruvegangene.

— Vi frykter at dødstallet kan stige enda mer. Og vi nærmer oss raskt et svært uheldig utfall, Håpet i redningsaksjonen svinner, fortsetter Yildiz.

Guardianskriver at lokale myndigheter opplyser at det fortsatt kan være opp mot 300 personer under jorden.

En gladmelding onsdag morgen ifølgeHürriyeter at seks arbeidere ble reddet ut nå i morges. Densamme avisenskriver også at en 15-åring er en av de omkomne. Til sammen 93 personer er reddet ut nå, 85 av dem er skadet.

Den tyrkiske avisen skriver og at statsmininster Erdogan har erklært tre dagers landesorg.

Gruven ved Soma ligger omtrent 120 kilometer fra kystbyen Izmir og de har vært innesperret siden tirsdag ettermiddag.

Det tyrkiske nyhetsbyråetAAskriver at over 400 personer ikke er gjort rede for, men det betyr ikke at alle er nede i gruven, blant annet fordi ulykken skjedde under et vaktskifte.

Har pumpet oksygen ned i gruven

Redningsarbeidet pågikk for fullt natt til onsdag, og det er blitt pumpet oksygen ned i gruven for at arbeiderne ikke skal bli kvalt. Over 400 redningsarbeidere, inkludert arbeidere fra nabogruver, deltar i arbeidet skriver nyhetsbyrået AP.

Tiltaket ser ut til å ha hatt begrenset effekt. De fleste av de omkomne har dødd av CO2- og kullosforgiftning, ifølge Yildiz.

Psykiatrisk ekspertise har kommet til for å hjelpe pårørende og politi vokter inngangen til gruven for å holde de pårørende unna redningsarbeidet.

Dersom alle som er savnet er nede i gruven og dør kan tragedien bli den femte verste kullgruvekatastrofen med hensyn til antall døde, skriver nettstedetmining-technology.com.

- Det er ikke noe håp

Utenfor gruven i provinsen Manisa vest i Tyrkia venter fortvilte pårørende på å få vite hvordan det har gått med deres kjære.

- Jeg har ventet på sønnen min siden tidlig på ettermiddagen, sa Sena Isbilder til nyhetsbyrået AFP.

En mann på 30 år forteller til AP at han prøvde å ta seg inn i gruven for å finne broren.

— Jeg kom meg inn rundt 150 meter i gruven før gassen tvang meg til å snu, sier han med tårer i øynene.

— Det er ikke noe håp.

Mange av de overlevende arbeiderne hostet og hadde problemer med å puste da de ble hentet opp av gruven. Noen gikk selv, mens andre ble båret. Minst 80 arbeidere er skadet, og tilstanden er alvorlig for fire av dem.

Alle arbeiderne i gruven hadde trolig gassmasker, men det var begrenset hvor lenge de kunne beskytte dem mot røyk og kullos.

Ville undersøke - regjeringen sa nei

En feil på det elektriske anlegget antas å ha vært årsaken til eksplosjonen i en transformator. Den startet i sin tur en brann som fylte gruvegangene med røyk.

Heisene ned i gruven sluttet å fungere som følge av strømbrudd, noe som gjorde det vanskelig å hente opp arbeiderne.

Amerikanske Wall Street Journal skriver at i april var det en representant fra opposisjonen som tidligere i år foreslo å undersøke flere gruveulykker som hadde skjedd i den samme regionen som denne ulykken har skjedd.

Men i april ble forslaget nedstemt av Edrogans parti AKP i parlamentet.

Skrøt av kostnadskutt

Eieren av Soma Holding, som driver ulykkesgruven, har ifølge avisenHürriyettidligere skrytt av at de har klart å redusere kostnadene kraftig etter at de overtok den fra staten.

Eier Alp Gürkan sa i et intevju for to år siden fra 130-140 dollar per produsert tonn til bare 23,8 dollar per tonn.

— Å planlegge forretningene godt og måten privat sektor drives på har vært det avgjørende, sa han.

Selskapet har drevet gruven i 30 år og prduserer 5,5 milloner tonn kull årlig.

Sikkerhetskritikk

Kullgruva ble også inspisert i slutten av mars uten at det ble funnet brudd på sikkerhetsforskriftene, ifølge det tyrkiske arbeidsdepartementet. Alle arbeiderne er imidlertid ikke enige i denne vurderingen.

- Det er ingen sikkerhet i denne gruva, sier arbeideren Oktay Berrin til AFP.

Han betegner de lokale fagforeningene som nikkedukker og hevder at ledelsen i gruveselskapet Soma Komur bare bryr seg om penger.

Gruveierene selv sier ifølgeBBCat de har satt i gang en etterforskning, men at ulykken har skjedd til tross for «høy sikkerhetsstandard og konstante kontroller.»

— Vår prioritert er å få arbeiderne våre ut sånn de kan bli gjenforent med sine kjære.

Så sent som i fjor, stilte opposisjonspartiet CHP seg kritisk til sikkerheten ved gruven til gruveselskapet. Bekymringsmeldingen ble avvist så sent som i april, skriverThe Guardian.

- Massakre

Leder i det venstreorienterte fagforeningen Kani Beko kaller ulykken en «massakre» og mener at gruvedriften bare handler om profitt, skriverSpiegel.

Cetin Uygur, som tidligere var leder av fagforeningen for gruvearbeidere sier til den tyrkiske avisen Hürriyet at landet står over for «det verste arbeidsplassmordet i landets historie.»

På sosiale medier er det også nå opprop for demonstrasjoner mot gruveeiernes hovedkvarter i Istanbul, skriver nyhetsbyrået AP.

Kan være landets verste ulykke

Det er ikke uvanlig med ulykker i Tyrkias gruver. Den så langt verste skjedde i 1992, da 263 arbeidere mistet livet i en eksplosjon i en gruve i byen Zongulak.

Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan har valgte å avlyse et besøk til Albania for å besøke gruven hvor redningsarbeidet nå pågår. Den ligger 12 mil nordøst for feriebyen Izmir ved Egeerhavet.

Området her er et av de viktigste for utvinning av brunkull i Tyrkia. Mye av næringsvirksomheten i provinsen Manisa er baset på gruvedrift og strømproduksjon ved kullkraftverk.