— Kun pipa er synlig, konstaterer Per Henriksen, driftleder i Stavanger turistforening, overfor Aftenbladet.no.

Kun pipa er synlig på Børsteinen. Foto: Per Henriksen

Mens ungene var på skiskole i Sirdal, tok han på seg fjellskiene og dro fra Ådneram i retning Børsteinen. Normalt er turen bare et drøyt kvarters gange fra veien til Lysebotn. Vinterstid er det knapt 8 kilometer fra hyttelandsbyen på Ådneram. En lett og fin tur. Man følger stort sett kjøreveien, men den er ikke kvistet.— Det er helt enormt med snø på fjellet. Da jeg kom fram var det tre som hadde overnattet en natt der. De hadde gravd fram vinduene på nordsiden av hytta, så det kommer dagslys inn. De skulle være en natt til, forteller Henriksen.

Smart å legge solcellepanelet høyt. Batteriene var fullladet. Foto: Per Henriksen

Det er laget snøtunnel 4-5 meter fram til inngangsdøra. Når en hytte snør ned som dette, blir effekten som en lun iglo med hyttestandard. Innendørs er det fire soverom med til sammen 12 senger.

Terrenget rundt hytta er lettgått. Det er satt ut kanadisk bekkerøye, men den skjuler seg under isen som er trygg.

Her står snøscooteren på taket av Stranddalshytta. Foto: Kjell Ove Njærheim

Enda mer nedsnødd er Stranddalshytta som ligger i 1000 meters høyde i Suldal. Da Kjell Ove Njærheim, grunneier og lokal tilsynsmann, sjekket forholdene kunne han parkere snøskuteren på hyttetaket ved den to meter høye nødsenderen.— Den er så nedsnødd at vi vurderer om den må stenges. Man må klare å holde minst to nødutganger åpne, slik at det er rømningsmuligheter. Jeg får rapport i løpet av helgen, sier Per Henriksen til Aftenbladet.

De siste 14 påskene har han og familien vært på Stranddalshytta, og han garanterer at hytta er åpen i påsken.

— Mange påsker har vi ikke gjort annet enn å spa.

Med mindre snø ser det slik ut i Stranddalen. Foto: Stavanger turistforening