— Målsettingen vår er å kartlegge mulige aktører som kan være dialogpartnere i en forsoningsprosess i Ukraina, sier Kristin Wallevik, administrerende direktør i Agderforskning, til Fædrelandsvennen.

Denne måneden skal Agderforskning treffe organisasjoner i Ukraina som kan bidra til dialog mellom partene som er i konflikt, mellom de russlandsvennlige og dem som ønsker å knytte landet sterkere til Vest-Europa, skriver Agderforskning i en pressemelding.

— Akkurat nå har vi en norsk medarbeider i Ukraina, som har samtaler med myndigheter, medier, bedrifter, frivillige organisasjoner og enkeltpersoner, sier Wallevik.

R apport

Agderforskning arbeider med kartleggingen i Kharkiv,Dnipropetrovsk og Odessa øst i landet. Dette arbeidet skal ta tre uker, oggjennomføres av Torbjørn Bjorvatn, som er prosjektleder for prosjektet"Dialogue Ukraine".

Bjorvatn har lang erfaring med internasjonalt arbeid, og har siden 2003 gjennomført fire langtidsoppdrag for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Sør-Kaukasus og i Sentral-Asia.

Han skal levere en rapport etter kartleggingsarbeidet, som et bidrag i en dialogprosess.

Finansieres av UD

— Fredsbygging og forsoning kan bare landets egne innbyggere gjennomføre, påpeker direktøren, som understreker at utenlandske samarbeidspartnere som Agderforskning likevel kan bidra med å legge til rette for dialog i Ukraina.

Kartleggingsarbeidet til Agderforskning finansieres avUtenriksdepartementet.