Kripos: - Kan ikke utelukke flere overgrep

Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten): Politiet utelukker ikke at mannen som er pågrepet og siktet for flere seksuelle overgrep, blant annet mot to jenter på seks og åtte år, har begått flere overgrep. Nå ber Kripos om tips.

Publisert
  • NTB

En mann i 40-årene fra Oppland ble lørdag pågrepet i en overgrepssak som er etterforsket i flere år. Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud, i tillegg til medieforbud. Ifølge VG erkjenner mannen straffskyld i saken.

— Han er siktet for fire forhold begått i perioden 2008 til mai i år, sa politiadvokat Anne M. Evenrud ved Kripos på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

DNA-spor knytter mannen til tre av forholdene.

Kripos opplyser at overgrepene skjedde ulike steder på Østlandet mellom 2008 og 2014. Ett av overgrepene han er siktet for, er mot en seks år gammel jente på Skjetten på Romerike i 2008. Der skal han ha lokket til seg jenta inne i en hage og forgrepet seg på henne. Han skal også ha tatt bilder av jenta.

I 2010 skal han ha forgrepet seg på en 13 år gammel jente i Hakadal på Romerike, og i 2011 ble en 18 år gammel kvinne overfalt og voldtatt på Hellerud i Oslo. Kvinnen ga en detaljert beskrivelse av voldtektsmannen, og det ble utarbeidet en fantomtegning som ble publisert av politiet. (©NTB)

Publisert