Fire politifolk drept under demonstrasjoner i USA

Dallas (NTB-AP-AFP): Elleve politifolk er skutt, fire av dem drept, under demonstrasjoner mot politiets brutalitet mot svarte mistenkte i Dallas, ifølge politiet i byen.

Publisert:
NTB

Totalt elleve politibetjenter er skutt av to snikskyttere i sentrum av Dallas i delstaten Texas. Fire av dem er drept, to blir operert og tilstanden til tre andre er kritisk, opplyser politisjef David O. Brown i en pressemelding.

— Det er med tungt hjerte vi melder at en fjerde betjent er død, skriver politiet på Twitter.

Politiet har pågrepet to personer etter skytingen. Den ene, som var ettersøkt med bilde, har meldt seg selv for politiet. Den andre har vært i skuddveksling med spesialstyrker, og også han er i politiets varetekt. Det er funnet en «mistenkelig gjenstand» ved den andre mistenkte. Gjenstanden er i ferd med å bli sikret, ifølge politiet.

Øyenvitner har fortalt at det ble avfyrt rundt 20 skudd, ifølge CNN. Bilder fra lokale medier viser at det var mye politi til stede under protestene i Dallas torsdag kveld lokal tid. Flere av dem gjemte seg bak parkerte biler da skytingen begynte.

Det er store protester flere steder i USA på grunn av politiets brutale behandling av svarte amerikanere. Denne uken skjøt og drepte politiet to menn, 37 år gamle Alton Sterling i Louisiana og 32-åringen Philando Castile i Minnesota. Drapene føyer seg inn i en lang rekke alvorlige hendelser mellom politifolk og afroamerikanere som har endt med dødsfall. (©NTB)

Publisert: