KrF: - For lite penger til integrering

Oslo (NTB): KrF er skuffet over den økonomiske rammen regjeringen har satt til integreringstiltak. — Hvis vi kniper igjen nå, får vi problemer senere, sier innvandringspolitisk talsmann Geir Toskedal.

Publisert Publisert
  • NTB

— Det er viktig at politikerne ser at dess mer vi får gjort på integrering nå, dess fortere får vi tilbakebetalt. Kniper vi igjen nå, så kan vi derimot få problemer. Derfor synes vi rammene til integreringsmeldingen er litt puslete, sier Toskedal til NTB.

Han er saksordfører for integreringsmeldingen på Stortinget, og sier komiteen nå vil jobbe parallelt med denne og innstramningsmeldingen som kom tidligere i år.

— Det er svært viktig å se disse to i sammenheng. Vi kan ikke vedta innstramninger som gjør integreringen vanskeligere, sier Toskedal. Han peker spesielt på forslagene om at enslige mindreårige asylbarn kan bli sendt ut av landet når de fyller 18 år og forslaget om strengere krav til familiegjenforening som innstramningsforslag som kan spenne bein på integreringen.

Toskedal er også kritisk til enkelte av forslagene i integreringsmeldingen. Særlig gjelder dette forslaget om å opprette egne integreringsmottak for motiverte og flinke asylsøkere.

— Vi kan ikke bare integrere de som er gode nok, de fleste sitter jo i vanlige mottak, sier Toskedal. (©NTB)

Publisert