Tunisia feirer revolusjonens femårsdag

Tunis (NTB-AFP-TT): Flere tusen tunisiere inntok torsdag hovedstadens gater for å feire at det er fem år siden diktatoren ga etter for folkets vilje. Men manges stolthet overskygges av uro.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Tunisiere flokket til Habib Bourguiba-avenyen, hovedstaden Tunis' sentrumsgate som ble revolusjonens navle i 2011. 28 dager med gatedemonstrasjoner ble toppet med at Zine al-Abidine Ben Ali flyktet fra landet for nøyaktig fem år siden. Da hadde han styrt landet med jernhånd i 23 år.

14. januar heter nå Revolusjonens og ungdommens dag i Tunisia og er offentlig fridag. En rekke arrangementer markerte dagen. Mens mange deltok i politiske protester der slagord fra revolusjonen som «Jobb, frihet og verdighet!», runget, gikk andre på konsert eller mintes folkeoppstanden på annet vis.

For mange tunisiere har blandede følelser på femårsdagen for diktaturets fall. Stolthetsfølelsen dempes av bekymring for framtida. Fortsatt råder økonomisk usikkerhet, og faren for terror har økt betydelig i det nordafrikanske landet.

— Revolusjonen hjalp meg ikke på noe vis; Prisene gikk opp, mange unge er fortsatt marginalisert, sier Latifa, en 40 år gammel syerske.

— Men jeg kom for å feire likevel, for revolusjonen ga oss noe demokrati, og det er viktig, tilføyer hun. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.