Streiken er den mest omfattende som noen sinne har rammet tyske jernbaner, og gikk fredag inn i sin tredje dag på rad med aksjoner. Lørdag avsluttes aksjonsbølgen foreløpig, men mandag kan lokførerforbundet GDL komme til å vedta nye aksjoner.— Aksjonene har lammet godstransporten i store deler av landet. Dette skaper frykt for at konflikten kan få alvorlige følger for økonomien, hvis partene ikke snart kommer fram til en løsning, skrev nyhetsbyrået Reuters fredag.

Tyske selskaper som arbeider med transport og forsyningstjenester beregner ifølge nettavisen Netzeitung de økonomiske skadene av konflikten til rundt to milliarder euro eller 16 milliarder kroner. Redusert godstrafikk på bane rammer allerede industrien hardt.

Bilfabrikken Audi har på grunn av innstilte godstog og manglende leveranser redusert driften fra tre til to skift per døgn. GDL aksjonerer til støtte for krav om en egen lønnsavtale uavhengig av oppgjøret i juli som ga jernbaneansatte ett tillegg i lønnene på 4,5 prosent. (©NTB)