Baker leder den tverrpolitiske kommisjonen som har i oppdrag å vurdere strategiske alternativer for å finne en vei ut av Irak-krigen for USA.I et intervju med avisa som er trykt lørdag, sier den syriske ambassadøren i USA at Baker møtte Syrias utenriksminister Walid Muallem i september i New York og spurte ham hva som måtte til for at Syria skal bidra til en løsning i Irak.

Samtidig sa en rådgiver for gruppen, som ønsket å være anonym, at Baker også har møtt Irans FN-ambassadør, Javad Zarif. Ifølge Washington Post drøftet Baker situasjonen i Irak under en tre timer lang middag med Zarif i New York.

Ambassadør Imad Moustapha kalte møtet med Baker svært lovende, men ville ikke røpe flere detaljer. Han sa han hadde arrangert møtet etter forespørsel fra Baker, og at flere andre medlemmer av Irak-kommisjonen deltok. Han sa han selv hadde hatt ytterligere to møter med Baker i den syriske ambassaden i Washington.

Moustapha sier til New York Times og CNN at han tegnet opp for Baker hvordan Syria kan hjelpe, og han gjorde det klart at Syria har gode forbindelser med alle fraksjoner i Irak. (©NTB)