Klokken 12 lander flyet fra Afghanistan på Gardermoen Flystasjon med båren med den drepte 22-åringen om bord.Det vil bli gjennomført en høytidelig markering i forbindelse med båremottaket. Forsvaret vil holde æresvakt ved den avdødes kiste, og etter markeringen vil båren bli overbrakt til 22-åringens pårørende.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen vil være til stede under båremottakelsen, opplyser Forsvarsdepartementet. Også representanter fra Forsvarets øverste ledelse vil være til stede.

Før flyet med båren lander på Gardermoen, vil det fly lavt over Stange, hvor både Sørli Jørgensen og den skadde 20-åringen kommer fra.

— Dette er en slags gest til lokalsamfunnet, sier kommunikasjonssjef oberstløytnant Erling S. Kristiansen i Hæren til NTB.

Ullevål universitetssykehus opplyser mandag at skadene til den skadde 20-åringen fortsatt er alvorlige og situasjonen stabil. 20-åringen har skader i ansiktet og brystet, i tillegg til alvorlige bruddskader i beina. Soldaten kom til Norge natt til lørdag. (©NTB)