– Politiets begjæring tas til følge og den siktede vil bli fengslet i fire uker, sier tingrettsdommer Gunnar S. Andreassen til Fædrelandsvennen.Fengslingskjennelsen er unntatt offentlighet og Andreassen kan derfor kun bekrefte at mannen er siktet for voldtekt. Han kan ikke kommentere saken ytterligere. Heller ikke politiet ønsker å fortelle noe. – Vi er inne i en kritisk bevissikringsfase. Derfor ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer, sier politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt.

Mannens forsvarer, advokat Kjetil Sørensen, har ingen kommentar til om hans klient erkjenner straffskyld. Sørensen viser til at saken er unntatt offentlighet.

Tre kvinner har siden mai blitt overfalt og forsøkt voldtatt i Kristiansand. Det første tilfellet skjedde 29. mai da en kvinne i 20-årene skal ha blitt overfalt i Baneheia. Natt til 26. juni skal en kvinne ha blitt overfalt og voldtatt i samme område. Tre dager etterpå skal en 19 år gammel kvinne ha blitt overfalt og forsøkt voldtatt ved Vollevannet. I alle sakene har kvinnene forklart at mennene er i 20-årene og har utenlandsk utseende. Politiadvokaten kan ikke si om politiet nå har fått klarhet i om det er sammenheng mellom disse sakene.

En fjerde kvinne ble 3. august forsøkt voldtatt ved Strandpromenaden. Politiet pågrep en 15 år gammel gutt som fortsatt sitter varetektsfengslet. Han har ikke erkjent straffskyld. Politiet tror ikke at dette tilfellet har sammenheng med de tre andre sakene. (©NTB)