I 22. juli-rapporten kommer det fram at Hovedredningssentralen i Sør-Norge avslo en henvendelse om å bruke et av helikoptrene til å frakte justisministeren inn til Oslo fra Engerdal i Hedmark, der Storberget var på ferie, skriver Bergens Tidende.

Dette skjedde klokken 17.20, om lag to timer etter bombeeksplosjonen i Oslo, men før de første meldingene om skyting på Utøya.

Forsvarets operative hovedkommando kontaktet Hovedredningssentralen (HRS), med en forespørsel om Sea King-helikopteret som var sendt til Oslo kunne benyttes til å hente justisministeren i Engerdal.

«HRS opplyste at helikopteret var avgitt til helseoppdrag i Oslo, og avslo derfor henvendelsen» skriver kommisjonen i sin rapport.

To Sea King redningshelikoptre var involvert i aksjonene i Oslo og rundt Utøya. 22. juli-kommisjonens rapport viser at disse i liten grad ble benyttet i redningsarbeid. I stedet ble de stående i beredskap på en fotballbane og en golfbane, og først på kvelden satt inn i søk etter personer i vannet rundt Utøya. (©NTB) (©NTB)