President Jacques Chirac og utfordreren Lionel Jospin har begge latt seg intervjue av det ledende franske homomagasinet Tetus aprilutgave, som kom ut torsdag."Chirac og Jospin kommer ut av skapet" er hovedoverskriften på den glansede førstesiden, og intervjuene omtales som et "scoop" for magasinet.

Men de to kandidatene har lite å by magasinets lesere og homofile velgere for øvrig, og opptredenen virker mer som en øvelse i politisk korrekthet enn et virkelig forsøk på å vinne stemmer i valget som er om en måneds tid.

For to år siden gjorde Jospins sosialistregjering det mulig for franske homofile å inngå et slags lovregulert husstandsfellesskap, som ikke kan sammenlignes med partnerskap i Norge og slett ikke ekteskap. Både Chirac og Jospin fremholder i intervjuene at ekteskapet skal beholde sin særstilling som familieinstitusjon. Det er uaktuelt å la homofile par få lov å adoptere barn.

Men begge kandidatene erkjenner åpenbart at det finnes såkalte "rosa stemmer" å hente blant homofile, som utgjør anslagsvis 5 prosent av den franske befolkningen. I fjor fikk Paris sin første åpne homoseksuelle borgermester i Bertrand Delanoe.

¿I 1995 ville de trolig ha avvist henvendelsen vår om intervju. Nå ville det blitt sett på som et politisk feiltrinn, sier Tetus redaktør Thomas Doustaly.