Mat— og vannmangelen i hovedstaden blir stadig mer akutt. FNs koordinator for Liberia advarte torsdag om at "en av de verste humanitære tragediene i regionen" kan være nær forestående dersom ikke kampene stanser umiddelbart.Hundrevis av sivile er blitt drept i kampene og rundt 200.000 mennesker - en femdel av landets befolkning- er internt fordrevet.

Smal frontlinjeMange av flyktningene dro torsdag mot flyplassen utenfor hovedstaden.

Jeg er på vei mot Careysburg utenfor Monrovia. Jeg har ikke noe bestemt sted å dra til. Jeg vil bare dra så langt som mulig på kortest mulig tid, forteller en av flyktningene, Festus Nyumah (44), til AFP.

Kampene mellom regjeringssoldatene og opprørsbevegelsen LURD har de siste dagene vært konsentrert rundt tre strategiske bruer som leder inn til sentrum av byen.

Vi forsvarer våre posisjoner ved bruene. Det er meget smale frontlinjer mellom våre styrker og deres, sa den liberiske forsvarsministeren Daniel Chea torsdag.

Amerikanske krigsskipUSA har ennå ikke bestemt seg for om de vil sende fredssoldater til det borgerkrigsherjede landet. Men torsdag opplyste Bush-administrasjonen at de vil bidra med 10 millioner dollar til den afrikanske fredsstyrken som skal sendes til Liberia.

Vestafrikanske ledere har sagt at de vil sende en fredsstyrke på 1.300 nigerianske soldater meget snart, men en eksakt dato for når styrken skal være på plass vil ikke bli satt før i neste uke.

Tre amerikanske militære fartøy med 2.300 marinesoldater om bord var torsdag kveld på vei inn i Middelhavet, ifølge Pentagon. Soldatene kan komme til å bli sendt til Liberia.

KoleraUtenlandske hjelpeorganisasjoner advarte torsdag om at situasjonen blant sivilbefolkningen kan bli prekær dersom det ikke kommer nye, raske forsyninger inn i hovedstaden.

Det er tomt for rent drikkevann i de fleste stedene i byen, og frykten for utbrudd av kolera og andre sykdommer øker, melder BBC.

Forsøkene på å få kontroll over matvaresituasjonen blir hindret av krigshandlingene, het det i en pressemelding fra hjelpeorganisasjonen ACF (Aksjon mot sult).

Det er praktisk talt umulig å bevege seg rundt i byen for å hjelpe de sårede og å sikre vann- og matvareforsyningen, het det.