Storbritannia er nå inne i en sørgeperiode etter at Dronning Elizabeth døde torsdag, 96 år gammel.

– Som følge av at Hennes Majestet Dronning Elizabeth II av Storbritannia er gått bort, vil kronprinsparets offisielle besøk til Storbritannia neste uke ikke bli gjennomført, skriver Slottet på sine hjemmesider.

Turen skulle etter planen starte i Aberdeen 14. september og avsluttes i London 16. september.

På programmet sto også et besøk på Balmoral slott i Skottland 15. september, hvor kronprinsparet skulle møte nåværende kong Charles. Dronning Elizabeth døde på slottet torsdag.

Jobber med ny dato

Flere norske næringslivstopper skulle delta på deler av programmet. I tillegg skulle næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) delta. Formålet med besøket var å styrke næringslivssamarbeidet mellom landene. Også næringslivsseminarene blir avlyst, bekrefter Innovasjon Norge.

– Våre tanker går til den britiske kongefamilien og til alle våre venner og samarbeidspartnere i Storbritannia. Vi vil så raskt som mulig komme tilbake med forslag om ny dato for gjennomføring av næringslivsdelegasjonen, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Flere endringer

Storbritannia er Norges viktigste eksportpartner, og en ny frihandelsavtale mellom landene trådte i kraft 1. september.

Kongehuset har varslet at det vil komme flere endringer i programmet til kongefamilien etter dødsfallet. Det er ennå ikke klart om kongeparets planlagte tur til Danmark og dronning Margrethes regentjubileum i helgen gjennomføres.