Trump leder i ny meningsmåling

Donald Trump leder med 1 prosentpoeng foran Hillary Clinton i en fersk meningsmåling. Om det får ham til å endre syn på målingenes troverdighet, er ennå ikke kjent.

Publisert: Publisert:

Donald Trump har gått opp i ledelsen i en ny meningsmåling. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: CARLO ALLEGRI / X90181

  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Gjennomsnittene av alle de siste målingene tyder fortsatt på at Clinton ligger i tet. Men i den ferske undersøkelsen utført for avisa Washington Post og TV-kanalen ABC ligger hun 1 prosentpoeng bak Trump.

Trump får 48 prosents oppslutning og Clinton 47 når de spurte i målingen blir bedt om å velge mellom de to.

Når to andre kandidater med langt lavere oppslutning blir inkludert, får Trump 46 og Clinton 45.

Stoler ikke på

Trump har tidligere i valgkampen slått ettertrykkelig fast at han ikke stoler på meningsmålingene, som ifølge ham lyver og blir forfalsket av Demokratene.

«Demokratene finner opp falske målinger for å ta knekken på Trump», skrev han i en Twitter-melding for en drøy uke siden.

Trump har også langet ut mot mediene som har gjengitt meningsmålingene og har oppfordret sine tilhengere til ikke å tro på dem.

Om den siste oppløftende meningsmålingen har fått ham til å endre syn, er ikke kjent.

Dalende entusiasme

Flere meningsmålinger den siste tiden har vist en dalende entusiasme rundt Clinton. Andelen Clinton-tilhengere som svarer at hun gjør dem svært entusiastiske, har falt fra 51 til 43 prosent bare i løpet av noen dager.

Entusiasme-fallet har skjedd etter at FBIs funn av nye Clinton-eposter ble kjent fredag. FBI opplyste da at det var funnet nye eposter som kan være relevante for etterforskningen av Clintons bruk av en privat epostserver da hun var utenriksminister.

Framgang i flere uker

Modellberegninger tyder likevel fortsatt på at Hillary Clinton vil bli USAs neste president. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix Foto: CARLOS BARRIA / X90035

I målingene for Washington Post og ABC har Trump ledet kun én gang tidligere i år, og det var i slutten av mai. Mange meningsmålinger har vist at Trumps oppslutning har økt betydelig siden midten av oktober, da han lå 6 prosentpoeng bak Clinton.

På gjennomsnittet av de siste målingene utarbeidet av RealClearPolitics får Clinton nå 47,5 prosents oppslutning, mens Trump får 45,3 prosent.

I modellene til statistikeren Nate Silver er det fortsatt minst 74 prosent sannsynlig at Clinton vinner presidentvalget. Hovedgrunnen til at hun ligger såpass langt foran Trump her, er at modellene tar hensyn til at noen delstater er viktigere enn andre for utfallet av valget. (©NTB)

Publisert: