Storbritannia sender flere skip til Egeerhavet

London (NTB-AFP): Storbritannia vil sende ytterligere tre skip for å bidra i NATOs utvidede oppdrag mot menneskesmuglere i Egeerhavet, opplyser statsminister David Cameron.

Publisert Publisert
  • NTB

Den britiske marinen vil sende landsettingsfartøyet RFA Mounts Bay og to kystvaktskip til området. I tillegg har britene allerede et skip i sjøen mellom Hellas og Tyrkia, som er et nøkkelpunkt for flyktninger og migranter som forsøker å komme seg til Europa.

Landsettingsskipet har et helikopter om bord, og det vil i løpet av kort tid starte med oppdrag som skal oppdage menneskesmuglere som sender folk til Hellas i båter. Det britiske skipet vil informere den tyrkiske kystvakten om de får øye på noen, slik at kystvakten kan stanse båtene.

— Denne flyktningkrisen er Europas største utfordring. Vi må ødelegge forretningsmodellen til smuglerne og forhindre at alle menneskene som blir stappet inn i båter starter på en nytteløs og vågal reise, sier Cameron.

Søndag ble det kjent at NATO utvider sitt oppdrag mot menneskesmuglerne i Egeerhavet ved å flytte flåtestyrken enda tettere på migrasjonsrutene og gå inn i gresk og tyrkisk område.

De britiske fartøyene skal samarbeide med skip fra Canada, Tyskland, Hellas og Tyrkia. (©NTB)

Publisert