Thailandske munker tatt med tigerunger på glass

Bangkok (NTB-AP): Politiet i Thailand fant tigerpels og andre dyredeler i en lastebil ved buddhisttempelet der 40 døde tigerunger ble funnet i en fryser denne uka.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Lastebilen ble stanset idet den skulle til å forlate tempelet torsdag, opplyser politiet. Kort tid senere gjorde myndighetene nok et grotesk funn.

20 krukker som inneholdt tigerunger konservert på glass, ble funnet på buddhisttempelets veterinærkontor, ifølge en representant for naturforvaltningen.

To menn som var i lastebilen, ble pågrepet. En munk som reiste med dem, skal pågripes straks han er blitt fratatt munkekutten, opplyser politioberst Bandith Meungsukhum. Foruten to tigerpelser, ble det angivelig funnet flere hundre ampuller med tigerhud, samt mange tigertenner gjemt i en koffert.

Dagen før ble hele 40 døde tigerunger funnet i en fryser i buddhisttempelet i provinsen Hanchanabyri vest i landet.

Tigertempelet har i flere år vært en populær turistattraksjon. Nå anklages munkene for å ha drevet med ulovlig oppdrett og handel med dyr. Tidligere i uka fikk thailandske naturforvaltere rettens medhold til å fjerne 137 levende tigere, de fleste av dem voksne, fra tempelet. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.