Frifinnelse av nordmenn anket i Brasil

Natal (NTB): Påtalemyndigheten i Brasil anker frifinnelsen av to nordmenn og tre brasilianere for to uker siden i en sak om grov organisert kriminalitet.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

De to nordmennene ble sammen med tre brasilianere frikjent av den føderale dommeren i tingretten i Natal i Brasil. Men bare timer før dommen ble rettskraftig, leverte påtalemyndigheten i Natal inn en anke, skriver Dagbladet.

— Vi hadde håpet at dommen var endelig. Men vi er ikke overrasket over at påtalemyndigheten valgte å anke saken inn for en høyere domstol i Recife, sier en av nordmennene til avisen.

De fem er en del av den store Natal-saken, hvor en rekke norske forretningsfolk i Brasil i 2007 ble anklaget for å stå i ledtog med en kriminell norsk innvandrergjeng.

I Norge pågrep politiet rundt 15 personer i Oslo. Teorien til norsk og brasiliansk politi var at norske forretningsmenn samarbeidet med den kriminelle gjengen, og at flere hundre millioner kroner var investert i Brasil. Investeringene skulle ifølge politiet stamme fra kriminalitet i Norge.

Flere nordmenn er dømt til lange fengselsstraffer - men dommene er ikke rettskraftige. Andre nordmenn er fortsatt siktet, og risikerer mellom 10 og 20 år i fengsel. Nordmennene er anklaget for grov korrupsjon og internasjonal kriminalitet. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.