Islamsk Råd blir medarrangør i demonstrasjon

Oslo (NTB): Islamsk Råd Norge (IRN) blir medarrangør i demonstrasjonen mot ekstremisme i Oslo førstkommende mandag.

Publisert Publisert
  • NTB

— Vi kommer til å være medarrangører av denne demonstrasjonen. Vi oppfordrer alle som vil motarbeide slike destruktive krefter i vårt samfunn, til å møte opp på mandag klokken 17 på Grønland i Oslo. Derfra vil vi gå til Stortinget, sier generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge til TV 2. Organisasjonen er en paraplyorganisasjon som representerer over 70.000 muslimer i Norge. Afsar sier IRN er stolt av den muslimske ungdommen som har tatt initiativ til arrangementet.

— Det er opp til hver enkelt å delta. Men jeg oppfordrer alle til å komme, sier Mehtab Afsar. Han passer på å understreke at han mener kritikken som enkelte har framsatt mot organisasjonen, er både uberettiget og feil.

Linda Alzaghari, daglig leder i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk, sa til Dagsavisen onsdag at Afsar i beste fall har uttalt seg på en måte som framstår som tvetydig i omtalen av de ekstreme islamistene i IS. Afsar var tydeligere i sin kritikk overfor IS i Dagsavisen og understreker overfor TV 2 at IS ikke er noe annet enn en terrororganisasjon.

— IS er en terrororganisasjon som har brukt brutale metoder mot sivilbefolkningen i Irak og Syria. De har henrettet uskyldige mennesker og kan ikke karakteriseres som noe annet enn en terrororganisasjon, sier Mehtab Afsar. (©NTB)

Publisert