Om lag 300 griser har brent inne i et grisehus og et tilknyttet fjøs ved Nattlandsvatnet i Suldal i Rogaland torsdag kveld. Om lag 300 griser har brent inne i et grisehus og et tilknyttet fjøs ved Nattlandsvatnet i Suldal i Rogaland torsdag kveld. Foto: NTB scanpix

Rundt 300 griser døde i brann i Rogaland

Brannen i grisehuset og det tilknyttede fjøset i Suldal i Rogaland har blusset opp igjen, opplyser politiet. Om lag 300 griser brant inne, mens 139 ble reddet ut i live.

SAND (ROGALAND): I 21-tiden fortalte politiet at brannvesenet hadde fått kontroll over brannen som førte til at om lag 300 griser brant inne.

– 139 griser ble reddet ut i live. Ellers er det fremdeles fem griser igjen inne, men de kommer til å bli avlivet på grunn av omfattende skader, sa operasjonsleder Tore Frøyland-Jensen i Sør-Vest politidistrikt til NTB da.

Han fortalte at brannvesenet driver med etterslukningsarbeid, og at de kommer til å være på stedet utover kvelden og natten.

– Vi må sørge for at brannen ikke tar seg opp igjen, for det er ikke så uvanlig at så store branner blusser opp igjen, sa Frøyland-Jensen.

I 23-tiden opplyser imidlertid politiet at brannen har blusset opp igjen, og brannvesenet blir på stedet utover natten.

Ukjent brannårsak

Foreløpig er brannårsaken ukjent. Politiet driver undersøkelser på stedet og samler informasjon gjennom blant annet avhør.

– Åstedet vil bli avsperret, og kriminaltekniske undersøkelser som kan gi svar på brannårsaken vil bli iverksatt, sa operasjonslederen torsdag kveld.

Bygningene er delt i flere seksjoner og etasjer. Frøyland-Jensen forteller at brannmannskapene tok i bruk en gravemaskin for å redde ut så mange dyr som mulig. Gravemaskinen ble brukt til å rive ned vegger så grisene kunne komme seg ut og brannmannskaper inn.

Kyr reddet ut

Operasjonslederen opplyste tidligere at alle kyrne som befant seg i fjøset, hadde kommet seg ut av bygningen.

– Det tyder på at man klarte å skremme ut alle kyrne, sa Frøyland-Jensen.

Brannstedet er ved Nattlandsvatnet øst for Erfjord. Politiet fikk melding om brannen klokken 17.27.