Dataspillavhengighet knyttes til ADHD

Bergen (NTB): Unge og single menn er mer utsatt for dataspillavhengighet enn andre, viser en undersøkelse fra Universitet i Bergen.

NTB
Publisert: Publisert:

— Dataspillavhengighet forekommer langt hyppigere blant yngre menn og blant dem som ikke er i et parforhold enn hos andre, sier forsker og klinisk psykologspesialist Cecilie Schou Andreassen, ved Institutt for samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen (UiB) til universitetets nettside.

Over 20.000 menn og kvinner har deltatt i en undersøkelse knyttet til sosiale medier og dataspill. Studien viser at dataspillavhengighet er forbundet med hyperaktivitet og oppmerksomhetsproblematikk (ADHD), tvangslidelser og depresjon.

— Spillemønsteret kan fungere som en flukt fra eller mestring av underliggende psykiske lidelser, i et forsøk på å dempe ubehagelige følelser og uro, sier Schou Andreassen.

Menn er generelt mer utsatt for å utvikle et problematisk forhold til dataspill, nettpoker og nettporno, ifølge studien. For kvinner er det sosial medier, teksting og nettshopping som oftest kan skape avhengighet. (©NTB)

Publisert: