Siktet endret forklaring om drap på musiker

Oslo (NTB): Politiet mener at mistanken er styrket mot de to mennene som er pågrepet og siktet for å ha drept musikeren Paul Simmons (25) på et hotellrom i Oslo.

Publisert Publisert
  • NTB

Årsaken skal være at en av dem endret sin forklaring i løpet av et avhør onsdag.

— Han har endret sin forklaring om sin egen og den medsiktedes rolle på vesentlige punkter, sier politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet.

For en måned siden ble siktelsene mot de to utvidet til å også gjelde drapsforsøk på en 49 år gammel mann. Politiet mener mannen ble dopet ned og forsøkt drept i sin egen leilighet i Oslo og at det var et økonomisk motiv for både drapet og drapsforsøket.

De to mennene på henholdsvis 33 og 35 år ble framstilt for ny varetektsfengsling torsdag. De møtte ikke, men nekter straffskyld og har begjært seg løslatt via sine forsvarere. Politiet mener mennene lurte Simmons for et stort pengebeløp før han ble drept.

Den eldste av de to innrømmet selv i avhør at han har vært til stede på lignede dødsfall før. Politiet etterforsker nå om mannen har vært til stede ved fire lignende tilfeller som da 25-åringen døde. (©NTB)

Publisert