Bodø-politiet anmeldt for katteavliving

Bodø (NTB): Dyrebeskyttelsen Norge anmelder politiet i Bodø etter at en påkjørt katt ble avlivet med batong onsdag.

Publisert Publisert
  • NTB

Katten skal ha reist seg og forsøkt å løpe etter det første slaget, for så å ha lagt seg ned igjen hardt skadd.

— Vi er glade for at politiet rykket ut med et ønske om å hjelpe en påkjørt katt, men det de i dette tilfellet har gjort, er under enhver kritikk. Politiet skulle brakt katten til veterinær, og om de måtte avlive på stedet, skulle dette vært gjort i tråd med gjeldende regelverk. Politiet selv har brutt loven i denne saken, og vi velger nå å anmelde dem, sier Linn Krogstad, daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge.

Politiet mener det ikke var noen annen utvei enn å avlive katten på stedet

— Patruljen som kom til stedet, beskriver at mesteparten av kattens hode var knust. Det var ingen mulighet til å berge katten og den led tydelig. Patruljens vurdering ble derfor å avlive katten på stedet for å unngå unødige pinsler, sier Salten politidistrikt i en uttalelse.

— Det første slaget politiet slo, traff ikke slik det skulle, og katten gikk noen meter før den la seg ned igjen. Politimannen slo på nytt og mener at katten døde etter det. Han avventet litt, og slo to nye slag for å være sikker på at katten var død. Alle vurderinger er gjort med tanke på at katten skulle lide minst mulig, sier politiet i uttalelsen. (©NTB)

Publisert