Cliff Richard avviser overgrepsanklager

London (NTB-AFP): Popnestor Cliff Richard (73) avviser anklager om overgrep mot en mindreårig gutt på 1980-tallet. Britisk politi ransaket torsdag hjemmet hans i Sør-England.

Publisert
  • NTB

Politiet har ikke pågrepet noen i forbindelse med ransakingen, og Cliff Richard som er på reise i utlandet, sier at påstandene er fullstendig feilaktige, melder BBC.

En talsmann for politiet opplyser torsdag ettermiddag at ingen personer er pågrepet i saken, og at Cliff Richard selv ikke var til stede på eiendommen i Berkshire under razziaen.

— I flere måneder har jeg vært kjent med påstandene som har sirkulert på sosiale medier på nettet om hendelser som skal ha skjedd langt tilbake i tid. Dette er fullstendig usant. Fram til nå har jeg valgt å ikke gi disse usanne ryktene noe oppmerksomhet, siden det kun vil fyre opp under dem. Men siden politiet har vært i min leilighet i Berkshire i dag uten varsel, vil dette nå komme fram i pressen, sier Cliff Richard i en uttalelse.

— Jeg er ikke i Storbritannia for øyeblikket, men vil selvfølgelig samarbeide med politiet om de ønsker å snakke med meg. Ut over å si at dagens anklager er fullstendig uriktige, så vil jeg ikke si mer om dette før politiet er klare med sin etterforskning.

Ifølge avisen Daily Mail er Richard for tiden på ferie i Portugal. Avisen skriver at politiet tok med seg en rekke gjenstander fra huset for nærmere undersøkelse. (©NTB)

Publisert