Frykt for vold har ført til at presidentvalget i landet er utsatt, men i ellevte time ser det ut til at landet unngår et maktvakuum når Martellys presidentperiode utløper. Lederne for begge kamrene i nasjonalforsamlingen underskrev lørdag en avtale om et overgangsstyre.

— Det var ikke lett, men som jeg har sagt, ville jeg ikke føre landet ut i en usikker situasjon 7. februar, så vi har jobbet uten opphold de siste tre ukene, sa Martelly ved den offisielle seremonien der avtalen ble signert.

I det fire sider lange dokumentet heter det at nasjonalforsamlingen skal velge en overgangspresident som skal sitte i inntil 120 dager. Dermed fylles det hullet som har oppstått etter at det planlagte valget 24. januar ble avlyst. Det skjedde som følge av vold og demonstrasjoner med påstander om at urent spill hadde sørget for at regjeringens foretrukne kandidat vant den første valgrunden. I den andre runden skulle Martellys favoritt Jovenel Moise, møte Jude Celestin fra opposisjonen.

— Søndag skal vi holde en felles samling av nasjonalforsamlingen der vi markerer at Martellys periode er over. Vi kommer til å be statsministeren og regjeringen om å bli sittende for å ta seg av den løpende administrasjonen, sier senatsleder Jocelerme Privert. Valg av interimspresident skal finne sted senere, opplyser han. (©NTB)