GUAM: Klokken 14.00 norske tid forteller Haugedal at varseklet over.

— Det kom noen store bølger uten at det har ført til skader. Men myndighetene ber folk holde seg vekke fra strendene frem til sju i morgen tidlig, forteller Haugedal.

— Da er det tid for å hvile ut?

— Nå skal jeg legge meg. Så er det ut på flyplassen i morgen tidlig. Hvis flyet går drar jeg videre til Manila, så til Hawai og hjem til New York, forteller han.

Tidligere fikk alle beboere beskjed om å ta opp i høyden. Se på fjernsyn og følge med.

Kristiansanderen ble evakuert til et hotell ca 70 til 100 meter over havet.

— Det er omtrent samme avstanden ned til havet som på Tinnheia, kanskje litt lavere, fortalte Haugedal på telefon fra Guam til fvn.no.

Øyhopping

Haugedal var på flyplassen på Guam da varselet kom.

— Vi ble varslet på høyttalere. Det er ikke noe kaos, for her er folk så vant til tsunamier, sa Haugedal til fvn.no tidligere i dag.

Flyplassen han var nå er på, er overfylt med japanere, som er den største turistgruppen til øya.

— De sitter og leser på Ipader og pc-er, sier han.

Det er ikke første gangen Haugedal opplever katastrofer på nært hold. I august 2009 var han vitne til flystyrten i Hudson River i New York. Han mistet en romkamerat og var vitne til røykskyen under terrorangrepet på World Trade Center i 2001. Mot slutten av telefonsamtalen med fvn.no klokken 10 norsk tid blir vi avbrutt av ulende alarmer. Det er tsunamivarselet som går på øya.

var height = "351";var width = "468";var flashFile = "http://media.fvn.no/archive/00498/jordskjelv_498053a.swf";swfobject.embedSWF( flashFile, "flashContainer", width, height, "8.0.0", false);