Sengeliggende Mubarak i retten – slagsmål utenfor

Kairo (NTB-Reuters-TT): Det egyptiske folk fikk igjen se sin tidligere sterke leder Hosni Mubarak sengeliggende og bak gitter i rettslokalet i Kairo. Utenfor brøt det ut slagsmål og steinkasting.

Publisert:

Egypts tidligere president Hosni Mubarak ble rullet inn på en båre da han mandag møtte for retten for andre gang på to uker. I gatene utenfor barket tilhengere og motstandere av ekspresidenten sammen.83 år gamle Mubarak var Egypts president i nesten 30 år. Nå anklages han for å ha hatt ansvaret for at om lag 850 demonstranter ble drept under de store demonstrasjonene på Tahrir-plassen tidligere i år.

Mye handler nå om hvilke vitner som skal kalles inn. Mubaraks advokater har levert inn en liste på 1.600 navn til dommeren, men den forventes å bli kuttet kraftig ned på.

Og det er trolig akkurat hva forsvarerne ønsker, ifølge en av bistandsadvokatene til ofrenes pårørende.

– Om ikke domstolen godkjenner samtlige vitner, kan det være grunnlag for å anke dersom det blir en fallende dom, sier han.

Et sentralt navn på listen er Mohamed Hussein Tantawi, leder for militærrådet som nå styrer landet, og tidligere forsvarsminister under Mubaraks styre.

Mubaraks advokater vil at Tantawi skal vitne for å vise at det ikke var presidenten som beordret drapene på demonstrantene i vinter. Men også bistandsadvokatene til ofrenes familier ønsker at Tantawi skal vitne.

Dommeren avgjorde under mandagens møte i retten at saken mot Mubarak fortsetter 5. september. Retten har også bestemt at høringene ikke lenger skal sendes direkte på fjernsyn. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.