Frp: Venstre og KrF kan glemme å hente hjem asylbarn

Oslo (NTB): Venstre og Kristelig Folkeparti kan bare glemme ønsket om å hente utsendte asylbarn tilbake til Norge, mener Fremskrittspartiets stortingspolitiker Jan Arild Ellingsen.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Det vil være som å kjøre en kniv i ryggen på oss. Vi har en justisminister som har stått skolerett for kontrollkomiteen. Hvis de nå skal tvinge ham til å ta asylbarna tilbake, så er det ensbetydende med å korsfeste hans politiske ståsted, sier Ellingsen til Bergens Tidende.

Ellingsen snakker ifølge avisen på vegne av mange partifeller. Samtlige 29 Frp-representanter på Stortinget har blitt spurt om hva de synes om en slik løsning på konflikten med regjeringens støttepartier Venstre og KrF. Tilbakemeldingen fra dem er svært negativ, skriver avisen, og viser til at mange av dem er provosert over KrFs og Venstres kritikk av justisminister Anders Anundsen i denne saken.

Tirsdag virket imidlertid saken mindre konfliktfylt etter signaler fra Venstres og KrFs representanter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget om å helle i en retning av å finne en løsning med regjeringen. De to partienes representanter sa til NTB at de ikke har tatt endelig stilling til å støtte et forslag fra Sosialistisk Venstreparti om å hente tilbake utsendte asylbarn. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.