«Jakten» - eneste nordiske spillefilm i Oscar-racet

København/Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Den danske filmen «Jakten» ble som eneste nordiske spillefilm nominert til Oscar i årets kategori for beste fremmedspråklige film.

NTB
Publisert: Publisert:

Foruten tysk-norske «To liv» og «Jakten», var det ingen andre filmer fra Norden av de ni på shortlisten. Men mens filmen til den tyske regissøren Georg Maas falt ut torsdag, går altså hans danske kollega Thomas Vinterbergs produksjon videre som en av de fem som kan vinne Oscar.

Danskene var naturligvis jublende glade da det ble kjent at filmen med Mads Mikkelsen i hovedrollen går videre mot utdelingen 2. mars.

— Jeg føler både glede og lettelse. Det var noen gode motstandere der, så jeg er utrolig stolt. Det slår meg at en så lokal dansk historie, som er så intim, kan reise så langt. Det er det en veldig stor tilfredsstillelse i, sa Vinterberg til nyhetsbyrået Ritzau.

Filmen handler om en barnehageansatt (Mikkelsen) som blir feilaktig anklaget for pedofili og hvilke krefter det setter i gang i hans egen familie, blant hans venner og i lokalsamfunnet.

Mads Mikkelsen spilte også en av hovedrollene i «En kongelig affære», som ble nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film i fjor. (©NTB)

Publisert: