Kina devaluerte onsdag på nytt landets valuta, denne gangen med 1,62 prosent mot amerikanske dollar. Justeringen kom etter at landets sentralbank tirsdag devaluerte yaunen med 1,9 prosent mot dollar. Det resulterte i et børsfall både i Europa, Asia og USA som fortsatte onsdag.

Kinas økonomiske grep samt lavere oljepriser har til sammen ført til en kronenedgang på 11 prosent i løpet av de siste 12 månedene og ga onsdag det laveste kronenivået på sju måneder. Det kan være en del av årsaken til det brå oppsvinget samme dag.

— Vi har sett en økt kommersiell interesse for kronen. Det begynte å bli litt vel høyt, og aktører har sett på muligheten for å kjøpe kroner, sier valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets til E24. Sjefanalytiker Erik Johannes Bruce i Nordea Markets mener det kan få store konsekvenser dersom Kina fortsetter devalueringen, men at det foreløpig ikke er veldig alvorlig.

— Men hvis det er starten på noe mer, så kan det bety mye for resten av verden. Kina har blitt et viktig eksportmarked for mange land i vesten, og er også veldig viktig for Norge siden de er en stor kjøper av olje. Så hvis dette er et tegn på at det virkelig går dårlig i Kina, så er det også alvorlig i den sammenheng, sier han til NRK. (©NTB)