Mange unge har syreskader på tennene

Oslo (NTB): 40 prosent av landets 18-åringer har syreskader på tennene. Tannlegene mener brus, juice og vann med smak har mye av skylden.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det er en klinisk studie utført av det Odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo, som viser at så mange unge sliter med syreskader på tennene. Studien ble ferdigstilt i slutten av 2013. Tannlegeforeningen forklarer det høye tallet med unges nye drikkevaner, skriver VG.

— Ungdommer drikker mye lettbrus og fruktdrikker. Mange unge blir nok også lurt av bransjen til å drikke vann med smak. Undersøkelsene våre viser at folk tror at vann er vann, uansett om det er tilsatt smak, men det stemmer ikke, sier utdanningssjef Øyvind Asmyhr i Tannlegeforeningen til avisen.

— Noen slike typer smakstilsatt vann og saft er nesten like sure som brus og kan føre til syreskader på tennene, sier han.

En undersøkelse som Ipsos MMI gjorde i februar, viser at unge mellom 15 og 24 år drikker mer enn dobbelt så mye juice, brus og smakstilsatt vann som dem over 25 år, skriver avisen. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.