28 mennesker er drept og over 200 såret, opplyste delstatsmyndighetene torsdag.

De siste to døgnene har det ikke kommet meldinger om nye sammenstøt. Situasjonen er normalisert og veiene gjenåpnet for trafikk, heter det i en uttalelse fra delstatsregjeringen.

Opprøret startet forrige fredag etter at det først var blitt holdt fredelige demonstrasjoner dagene i forveien. Medlemmer av Jat-kasten sperret veier, satte fyr på hus og jernbanestasjoner, og butikker ble plyndret. 850 togavganger måtte innstilles, 500 fabrikker måtte stenge dørene og ifølge myndighetene ble det lokale næringslivet påført et tap på 25 milliarder kroner. Situasjonen ble ytterligere tilspisset da medlemmer av Jat-kasten klarte å blokkere deler av vannforsyningen fra Haryana til hovedstaden New Delhi. Myndighetene innførte portforbud flere områder.

Kastens medlemmer krevde å få bli kvotert inn i offentlige stillinger og utdanningssystemet for å kunne løftes ut av fattigdom. I motsetning til lavere kaster, er Jat-kasten bedre stilt og står derfor utenfor det eksisterende kvotesystemet. Mandag opplyste myndighetene og representanter for Jat-kasten at de har kommet til enighet om en avtale. (©NTB)