Nav: Flere innvandrere betyr flere på sosialhjelp

Oslo (NTB): Flere innvandrere betyr økte utgifter til sosialhjelp, ifølge en ny rapport fra Nav. Rapporten har samlet tall fra 2014 og sammenlignet dem med tidligere år.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Her slås det fast at fire av ti sosialhjelpsmottakere er innvandrere, skriver VG.

— Det er ingen tvil om at den økte innvandringen nå, vil ha som resultat at sosialhjelpsutgiftene i kommunene vil gå opp over tid, sier kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav til VG.

I snitt fikk 53.700 personer sosialhjelp til enhver tid i 2014. Det er en økning på 2.600 personer sammenlignet med snittet i 2013. 17 prosent av innvandrerne som var født i Afrika, fikk økonomisk sosialhjelp i 2014, mot 0,6 prosent av innvandrerne født i et østeuropeisk EU-land. Blant norskfødte var andelen 1,1 prosent.

Ifølge Åsholt henger veksten i antall mottakere av sosialhjelp nøye sammen med andelen innvandrere i befolkningen.

— En del innvandrere har lav tilknytning til arbeidsmarkedet, lave yrkesmessige ferdigheter og lave språkferdigheter. De har heller ikke opparbeidet seg rettigheter i folketrygden i Norge. Når forsørgeren i en familie er uten arbeid, så er det mottak av sosialhjelp som er alternativet for å skaffe seg en inntekt, sier han. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.