Skattestrid i Høyre før landsmøtet

Oslo (NTB): Flere Høyre-politikere mener ledelsen i partiet har for lavt ambisjonsnivå når det gjelder skattekutt.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

I forkant av helgens landsmøte har flere av partitoppene i Høyre tonet ned forventningene til hva regjeringen kan levere av skattekutt. Det har ikke falt i god jord hos flere av partiets stortingsrepresentanter, som blant annet er ivrige etter å fjerne formuesskatten, skriver Dagens Næringsliv.

— Formuesskatten, som i dag utgjør rundt 12 milliarder kroner, blir sett på som et ran av fellesskapet, sier Heidi Nordby Lunde. Hun er én av dem som mener ledelsen er for lite ambisiøse.

Bakgrunnen for reaksjonene er at programkomiteens leder, Torbjørn Røe Isaksen, i slutten av mars sa at det ikke er slik at «skattelette har forrang foran alle andre prioriteringer, som skole, forskning, samferdsel og helse.»

— Jeg synes Isaksens utspill er altfor defensivt. Høyre er et parti som skal være gjenkjennelig for velgerne, sier en annen kritiker, stortingsrepresentant Erik Skutle.

Isaksen har imidlertid fått støtte av flere andre Høyre-topper, deriblant helseminister og nestleder Bent Høie og statsminister Erna Solberg. (©NTB)

Publisert: