Mangler kontakt med nødnettet etter Tors herjinger

Ålesund/Oslo (NTB-Karna Buggeland Sælebakke): Ekstremværet Tors herjinger førte til skader og strømbrudd langs store deler av kysten. I flere kommuner på Sunnmøre har ikke politiet fått kontakt med deler av nødnettet siden fredag.

Publisert
  • NTB

— Jeg kan bekrefte at politiet ikke har hatt kontakt med nødnettet på Søre Sunnmøre siden i går kveld. Og situasjonen er akkurat den samme nå i kveld, sier operasjonsleder Jon Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

Kommunene dette gjelder er Ulstein, Hareid, Herøy, Sande og Ørsta, som til sammen har over 30.000 innbyggere. Problemene er rapportert inn til Politiets fellestjeneste.

Fortsatt blåser det full storm i Nord-Trøndelag og periodevis i Nordland, men vinden vil i løpet av lørdag minke til sterk kuling. Folk bes holde seg inne mens uværet raser.

Rundt 9.000 husstander var fortsatt uten strøm lørdag morgen, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Klokken 17 melder Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk at alle feil skal være rettet i fylket, men at enkeltkunder fortsett kan oppleve lavspentfeil. Også i Hordaland og på Sunnmøre har flere innbyggere fått tilbake strømmen. (©NTB)

Publisert