Statsledere raser over behandling av Morales

Cochabamba (NTB-AFP-Reuters): Søramerikanske statsledere møttes til krisemøte torsdag etter at den bolivianske presidentens fly ble tvunget til å lande i Østerrike på vei hjem fra Russland.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Statslederne som møttes i Bolivia, fordømmer på det sterkeste at Evo Morales ble tvunget til å lande i Østerrike på grunn av mistanke om at den spionsiktede amerikaneren Edward Snowden var om bord på flyet hans.

— Unnskyldninger fra land som ikke lot oss passere gjennom luftrommet er ikke nok. Noen har bedt om unnskyldning og har sagt det var en feil. Men dette var ingen feil, sa den bolivianske presidenten før møtet startet.

Ecuadors president Rafael Correa sa møtet ville «ta beslutninger og vise at vi ikke aksepterer en slik ydmykende behandling».

— Tenk om dette hadde skjedd med en europeisk statsleder. Om det hadde skjedd USAs president. Da hadde det trolig blitt sett på som en casus belli, noe man kan gå til krig for, sa en rasende Correa.

Venezuelas president Nicolás Maduro sier Europa har «angrepet den internasjonale immuniteten som beskytter statsledere». (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.